Friday, December 23, 2011

Bile leLaki mule berfeeling dlm blog..

Salam,hye sume...
Tajuk entry kat atas tu actually not me..im girl..tapi tadi terbce la satu blog ni..bile lelaki uat blog tulis pasal awek die. Sebenarnye memang nampak sweet gile kot sape yg uat camtu..beruntung awek die kan. Bukan senang seorang lelaki nak luahkan rase romantiknye dkt org yg die syg..sape yg uat tu kire U are Great Guy! Sebab mostly certain lelaki xromantik langsung. Die kalau da tau kite syg die, die rase cam die selamat la dpt kasih syg pmpuan tu and malas la nak beromantik2. Eh sy xsalahkan lelaki tu 100%. tapi for my opinion la kan. Tapi xbaek kan berperasangka buruk dekat seseorang kan. Nanti kite yang berdosa.

Wednesday, December 21, 2011

Travel makes ur life learn something

Assalamualaikum...
Firstly, syukur kepada ALLAH...keatas nikmat kurniaan yg telah KAU berikan kepada dirikiu dan juga keluargaku..
I am not showing off here...but I here to share something about my life..
dulu mase kecik2...teringin sgt nak naek kapal terbang..
dengar crite cousin2 yg da pernah naek kapal terbang sumpah jeles...
tapi...ble umur makin meningkat...every year once in holiday aku akan naek flight untuk bercuti..have fun dgn family..
If not mistaken...mase form 3 kot pegi Kuching dgn K.Kinabalu...
then pegi Labuan..
pastu first time la nak gi Oversea..Pegi Beijing..mase tu kan sibuk nak Olympic eak?
pastu pegi Jelajah Indonesia plak..tmpat yg da pegi..Jakarta,Bandung, Bali,Medan..
Okey saya tahu saya sgt beruntung dapat pergi semua tempat tu..syukur sgt..
Next destination aku pergi Australia..Gold Coast..best..
lain negara lain budaya..
budaya mereka di sana totally out la kan..but when they meet tourist they always say hye there..hello..
they are so friendly..
And then, I went to London..time ni aku teruk giler demam..n nak jalan pun xlarat langsung..
Next stop, aku pegi Istanbul..sebuah negara Islam yg sgt cantik..
orang2nye pun sgt2 lawa dan hensem...tp xdpt kenal plak sorang..
Pastu ade rezeki lebih kitorang satu family dapat uat umrah...ni la tempat yg paling indah diantara sume..KOTA SUCI MAKKAH..alhamdulillah da smpai pun rumah ALLAH..perjalanan ke sana pun lancar..tenang..apetah lagi di Madinah Munawarrah...
hujung taun ni plak again pegi Hong Kong...
fun bile pergi tempat cam disneyland, madame tussaud, ocean park..tapi bile part nk shopping my mood turn low..sebab shopping place die cam kat downtown mines, kajang je..baek beli dekat sne lagi murah..
and the most I really hate org Hong Kong not polite at all..cam die suruh kite letak harge nak beli tu kan..then ble kite letak harga yg kite nak..bile xbeli dorang akan buat muke and carut2..xbagus berniaga macam tu..
lebih baek org cina dekat Beijing dr Hong kong..
I think sampai sini jela dulu pasal travelling ni..after these xtau la nak pegi mane pulak..
Special thanx to Malaysia Airlines and Air Asia..sebab bg free tiket..haha..kalau x..xpegi mane2 la aku sejauh macam tu..here some photos yg sempat capture sepanjang travel..actually ade byk..but I have to private it.

Big Ben london kot...

 Blue Mosque Istanbul


 Jam di MADINAH
 Indahnya
 Makkah
pulau kat Bali
Disneyland
 cantiknye...hehe

Berangan jadi budak Pandai...

Assalamualaikum..ade one story nak cite...seorang budak perempuan slalu berangan nak jadi pandai, even die tahu die xsehebat kawan-kawan dia. Dia cube jadi seperti mereka2 namun segala usaha dia masih lagi tak tercapai.. Namun, die tetap bersyukur, sebab die masih lagi tidak gagal, tetapi kurang hebat dari kawan2 die..Kata2  seperti "gagal sekarang xbermakne gagal selamenye"," Rezeki seseorang memang kite xkan nampak tapi kite kene terima dgn rasa bersyukur". Semua tu menjadi penguat untuk kite terus berusaha tanpa rase jemu.

So..Moral of the story....sentiasa la berusaha...jangan pernah mengalah...pandai macam mane sekali pun kalau kite kurang budi bahasa xgune jugak...