Tuesday, May 31, 2011

nAk ckp marah xplak..cume geram.

aku xtau nape ngan diri aku skunk..nak kate emo sgt xde plak..aku okeyh je..penah x rase diri ble da rase marah sangat tangan tbe2 jadi gegel.tah pehal tah.seyes aku begang sangat...n aku ni cepat menangis ble jadi satu hal..tapi kali ni aku da bertahan lame sgt..sampai nges pun xhenti2 ni..degil sangat ke aku ni?padahal bukan nk angkat bakul sendiri tapi aku ni jenis diam gler duk umah..aku bercakap ble perlu ade mende..tapi sekali adik aku da ganggu barang2 aku cmfum aku marah giler..mmg la xprivate sgt pun..tapi aku mmg xsuke..aku xtau..tapi aku tau tu sifat buruk kan..bkan kedekut..boley.cume mintak arr izin dulu..aku xkire ko sape2 pun..anak menteri ke..anak raja sekali pun..adab nak gne barang orang mesti mintak izin dulu..aku pikir da besar2 ni xde arr gado besar sampi mak nk pukul2 kan..tapi these is what happen now..okeyh aku ade sedikit rase xhormat pada adik aku as a kakak ckp kurang ajar skit..tapi..i need to defend myself..xde sape nk defend aku..cume yg akan kne balik ofcourse la yg lebey tua kan..okey walau pun xkne penampar sebab aku elak..tapi cukup uat aku rase terase sangat..aku selalu rase camni ble kat rumah..okey..aku paham..aku bkn anak kesayangan kan..aku tau aku berdosa cakap macam ni..xbaek nk uat andaian ape2 tentang orang...YA ALLAH...ampunkan aku..aku memang xde niat pun nk berfikir camtu..cume aku mintak satu je beri aku ketenangan dan kesabaran yang kuat YA ALLAH..

Wednesday, May 18, 2011

kenape kita rase nak nangis?

hummm...x..title kt atas ofcourse la jawapannye sebab kite ade hati dan perasaan...
setiap orang akan rase bende yang same kan..sume orang penah nangis..penah kecewa..penah nangis sebab kegembiraan..
and bagi perempuan nangis ni da macam senjata dorang dalam hidup kan..
and bagi lelaki hanya mampu pendam dalam ati n terus bersabar..
YA ALLAH....kuatkan kesabaran aku tuk hadapi liku2 hidup ini..
Tanggal 4 jun 2011 xlame je bakal menjelma..da ready ke bekalan untuk aku beramal utk uat umrah xlame lagi ni...
YA ALLAH...hanya ENGKAU YANG MAHA MENGETAHUI hati ini....
Aku sangat sedih..takot..semuanya ada...
dan sekarang rase nak ngis...xde sape yg tau melaenkan diriMU YA ALLAH...

Monday, May 16, 2011

cara-cara nak makan satay sampai kenyang

sementara tunggu satay tgah dipanggang..kite pun bergambo la dulu...senyum....
 tgk...sampi da ngantuk siap gosok mata tggu satay xdtang2...walau ape pun kitrang tetap sabar menunggu..
 xhabis lagi minah sorg ni berpost...iye..da cun da adikk oit...smpi abg kt blkg kedai makan tu uat keje tungang langgang jadinye..mane tidaknye..dari tadi asyik memandang meja kite je...(heheheh...bkn nk prasan..tapi betul org pandang)
 here we go...yeahhh..satay yang kami nantikan dr tadi sampai...nampak macam terliur kan...sedap ke x?tgk dr pix pun dah sedap..rase apetah lagi kan...
 ehhhh..sebelum makan knelah bace doa dulu...tgk..muke bahagia je bace doa...sebab xsabar nk mencekik..huhu..
 Jemput makan semua...huhu..tunjuk satay yang sedap tu...emy da xsabar nk masuk mulut tu..releks arr babe..
 wahh...cam makan besar kami semua ni..tgk kt pinggan tu hampir licin satay ni kami telan..air pun da nk habis..
 zoom lebey dekat lagi...see....da makin clear pinggan tu...bkn kami ni lahap..tapi ni je kami makan...kire okey la..sebab xmkan nasik..diet makan satay..ekkk diet ke?hehehe..bantai jela..
 woooo....banyaknye batang lidi satay ni...ni sapenye bahagian ni?okey..jgn panic ye..ni gabungan dr semua..memang tak la sorg makan gini banyaknye..kami kan sume girls..xlarat de nk makan byk na gitu...
 amboi2...sampai kuah pun licin...ni saya tau sape punye...ajail la kan...dia mmg suke mkn kuah2 ni..
ehhhh...ni mke da kenyang eak azzah?alhamdulillah...kenyang da akn sume..laen kali kite datang sni lagi ye..walau pun secucuk 70sen..tp berbaloi gak la..ayam die besar2..and puas makan...so len kali ley dtg sni lagi..ape eak tempat ni..Willey Satay kot...tepi highway nk ke mane aku pun xigt...

Sunday, May 15, 2011

another surprise for my sweet day...

Pada malam 6 Mei 2011...
mase tu sume tgah releks2 sebab pagi tu ade paper HEMATOLOGY yang agak susah gler...
malam tu sume perut da berkeroncong lapar..
then kitorang plan nk kuar makan jauh skit malam tu..
dekat Ramai seafood ...Area nk ke Putrajaya..
budak2 laki pun join sekali...
sambil tggu makanan sampai kitrang pun sempat post2 snap pix...

okey...xtau nape tertutup mata aku..mybe sbb flash..
ni lagi tga muke yang ala2 cun a.k.a kebudak-budakan..


lepas je makan..kitrang gerak gi area putrajaya tepi jalan..
aku xigt tempat tu ktne..tp jauh gak laa..mule2 aku piki dorg saje nk lepak2..
tapi laen plak jadinye....
                         
                      rupe2nye ade cake untuk birthday aku...malu plus terharu..plus speechless
                                 okey...aku da makin tua...no more teen lagi..skunk ni twenty da...
                                                  surprise birthday yang sgat cool penah aku dapat...



                   ni pic dimana ade budak baek yang menghentak 4 bijik telur atas pala aku...good job korg...
                                            aku ternanges...termuntah...tertelan laaa...
                                                  sangat gler begong...hahahhahah...best kotttt...


                                                  aku sangat like this pic..hahah..puji diri sendiri..
                                       x...bukan ape..aku xpenah kene macam ni seumo hidup aku..yelahh..aku mane penah duduk hostel ni bagai kan...so xexperience bende2 ni sume...well..ini adalah kenangan yang paling aku xley lupe...aku xsangka aku ade kawan yg sgat appreciate aku..igt birthday aku..igt nk uat surprise dekat aku..selame ni pun sambut dgn family je..ngan cousin2..ngan pkwe pun dulu laaa...skunk xde lagi..xpenting la sume tu...sebab yang paling penting dalam hidup aku skunk ni FAMILY,and KAWAN2 tersayang...teman istimewa belum masenye lagi dan masih tercari2...sampai sini dulu...semoga ALLAH panjangkan umurku untuk menebus sgala dosa yang telah aku lakukan...aminnnnn...




Friday, May 6, 2011

6 May 2011

malu nk cakap..arini ulang tahun kelahiranku yang ke-20...
huhu..da makin berumo la aku ye...
yang xbestnye mggu ni mggu final Exam ku...
so xdpt ar nk enjoy sgt kan..
tapi nk cite skit...

pagi tadi pas mandi..solat subuh sume...
tbe2 check fone..ade 2 text message msuk...
aku pun ukak la...
skali tulis...
HAPPY BIRTHDAY MERA..DAH TUA LA..
mula arr bergenang air mata aku..
ternanges plak tbe2...
yelah mcg dari mama...
xsangka mak aku pun sweet camtu...
da la pagi ni ade exam Hematology..
lagi semangat aku nk jawab...
sekali exam susah nk mampus...
malam tadi sebelum nk tido housemate aku ade bagi adiah...chomey sgt2...
        ni la hadiahnye...comey sgt..terharu aku...

yang notebook kecik tu bkn isinye kosong je...tapi amat la berharga yang tak ternilai....
xboley beli kat mane2 pun pengalamn yg kite ade..kenangan yang dikumpul oley housemate aku..dari NURUL AZZAH BT AHMAD ZAMRI...
terima kasih yang xterkate dr sy azzah...
klau nak tahu..azzah dgn aku dah kenal sejak mule2 masuk unikl..masa nk daftar tu la mulenye bibit-bibit indah kenalan antara kami...chomey kan sebenarnye kitrang ni..
xlupe jugak dekat housemate aku yang laen..
ade tu siap uat notes kt fone lagi..elok2 study hemato..sekali ramai2 ketuk meja nyanyi birthday song yang xbrape nk jadi sgt rentaknye...sangat2 terharu kt korg sume...ADIBAH MUSTAFFA KAMAR...NORZAILA..NURSYAHIRAH...DAN XLUPE HOUSEMATE TERBARU...ERMELIA...
korang mmg sangat2 best...even xde pasangan(apesal over sgt nk ckp status ni.hahah.)  aku still bley happy dgn korg..family...kawan2 yang laen..
kerana korang jugak la yang sentisa uat aku tersenyum,,,tergelak,,,dan bermacam2 ter la...








                  Ni lah isi kandungan dalam note book tu..sgt2 kreatif..xpenah terfikir pun akan dapat
                                  hadiah yang sgt bernilai ni...                                                                      
                                             TERIMA KASIH SEMUA....
                                              SAYANG KORANG SGT2...