Friday, December 23, 2011

Bile leLaki mule berfeeling dlm blog..

Salam,hye sume...
Tajuk entry kat atas tu actually not me..im girl..tapi tadi terbce la satu blog ni..bile lelaki uat blog tulis pasal awek die. Sebenarnye memang nampak sweet gile kot sape yg uat camtu..beruntung awek die kan. Bukan senang seorang lelaki nak luahkan rase romantiknye dkt org yg die syg..sape yg uat tu kire U are Great Guy! Sebab mostly certain lelaki xromantik langsung. Die kalau da tau kite syg die, die rase cam die selamat la dpt kasih syg pmpuan tu and malas la nak beromantik2. Eh sy xsalahkan lelaki tu 100%. tapi for my opinion la kan. Tapi xbaek kan berperasangka buruk dekat seseorang kan. Nanti kite yang berdosa.

Wednesday, December 21, 2011

Travel makes ur life learn something

Assalamualaikum...
Firstly, syukur kepada ALLAH...keatas nikmat kurniaan yg telah KAU berikan kepada dirikiu dan juga keluargaku..
I am not showing off here...but I here to share something about my life..
dulu mase kecik2...teringin sgt nak naek kapal terbang..
dengar crite cousin2 yg da pernah naek kapal terbang sumpah jeles...
tapi...ble umur makin meningkat...every year once in holiday aku akan naek flight untuk bercuti..have fun dgn family..
If not mistaken...mase form 3 kot pegi Kuching dgn K.Kinabalu...
then pegi Labuan..
pastu first time la nak gi Oversea..Pegi Beijing..mase tu kan sibuk nak Olympic eak?
pastu pegi Jelajah Indonesia plak..tmpat yg da pegi..Jakarta,Bandung, Bali,Medan..
Okey saya tahu saya sgt beruntung dapat pergi semua tempat tu..syukur sgt..
Next destination aku pergi Australia..Gold Coast..best..
lain negara lain budaya..
budaya mereka di sana totally out la kan..but when they meet tourist they always say hye there..hello..
they are so friendly..
And then, I went to London..time ni aku teruk giler demam..n nak jalan pun xlarat langsung..
Next stop, aku pegi Istanbul..sebuah negara Islam yg sgt cantik..
orang2nye pun sgt2 lawa dan hensem...tp xdpt kenal plak sorang..
Pastu ade rezeki lebih kitorang satu family dapat uat umrah...ni la tempat yg paling indah diantara sume..KOTA SUCI MAKKAH..alhamdulillah da smpai pun rumah ALLAH..perjalanan ke sana pun lancar..tenang..apetah lagi di Madinah Munawarrah...
hujung taun ni plak again pegi Hong Kong...
fun bile pergi tempat cam disneyland, madame tussaud, ocean park..tapi bile part nk shopping my mood turn low..sebab shopping place die cam kat downtown mines, kajang je..baek beli dekat sne lagi murah..
and the most I really hate org Hong Kong not polite at all..cam die suruh kite letak harge nak beli tu kan..then ble kite letak harga yg kite nak..bile xbeli dorang akan buat muke and carut2..xbagus berniaga macam tu..
lebih baek org cina dekat Beijing dr Hong kong..
I think sampai sini jela dulu pasal travelling ni..after these xtau la nak pegi mane pulak..
Special thanx to Malaysia Airlines and Air Asia..sebab bg free tiket..haha..kalau x..xpegi mane2 la aku sejauh macam tu..here some photos yg sempat capture sepanjang travel..actually ade byk..but I have to private it.

Big Ben london kot...

 Blue Mosque Istanbul


 Jam di MADINAH
 Indahnya
 Makkah
pulau kat Bali
Disneyland
 cantiknye...hehe

Berangan jadi budak Pandai...

Assalamualaikum..ade one story nak cite...seorang budak perempuan slalu berangan nak jadi pandai, even die tahu die xsehebat kawan-kawan dia. Dia cube jadi seperti mereka2 namun segala usaha dia masih lagi tak tercapai.. Namun, die tetap bersyukur, sebab die masih lagi tidak gagal, tetapi kurang hebat dari kawan2 die..Kata2  seperti "gagal sekarang xbermakne gagal selamenye"," Rezeki seseorang memang kite xkan nampak tapi kite kene terima dgn rasa bersyukur". Semua tu menjadi penguat untuk kite terus berusaha tanpa rase jemu.

So..Moral of the story....sentiasa la berusaha...jangan pernah mengalah...pandai macam mane sekali pun kalau kite kurang budi bahasa xgune jugak...

Tuesday, June 21, 2011

FINAL SEM....

Assalamualaikum..
pejam celik pejam celik...upenye da nk masuk sem 5 da aku ni...banyak pengalaman aku da dpt sepanjang ade kat UNIKL MESTECH NI....
taun ni nye year end project bakal menjelma..ni la tajuk aku dapat.."Effect of balance diet on 2 hour post prandial glucose among MESTECH STAFF..ummm...nmpak tajuk macam simple je kan..tapi xtau ape la nk taram lam ni...and sepatutunye cuti sem ni aku kne uat LR(literature review)...tapi sampai ke saat ni satu ayat pun aku xbuat2 lagi...heheh..bukan malas..tapi malas la kot...aku da uat skit research cri2 kt tenet pasal tjuk aku ni...ummmm cume yg jadi aku takot sgt ni siape supervisor aku..and nk kne tolerate dgn mestech staff ni yg susah skit...segan laa...tapi pape hal pun..ni last sem..xley men2..kne srious...mase depan aku ni...hope sume berjalan dgn lancar..aminnn...

Tuesday, May 31, 2011

nAk ckp marah xplak..cume geram.

aku xtau nape ngan diri aku skunk..nak kate emo sgt xde plak..aku okeyh je..penah x rase diri ble da rase marah sangat tangan tbe2 jadi gegel.tah pehal tah.seyes aku begang sangat...n aku ni cepat menangis ble jadi satu hal..tapi kali ni aku da bertahan lame sgt..sampai nges pun xhenti2 ni..degil sangat ke aku ni?padahal bukan nk angkat bakul sendiri tapi aku ni jenis diam gler duk umah..aku bercakap ble perlu ade mende..tapi sekali adik aku da ganggu barang2 aku cmfum aku marah giler..mmg la xprivate sgt pun..tapi aku mmg xsuke..aku xtau..tapi aku tau tu sifat buruk kan..bkan kedekut..boley.cume mintak arr izin dulu..aku xkire ko sape2 pun..anak menteri ke..anak raja sekali pun..adab nak gne barang orang mesti mintak izin dulu..aku pikir da besar2 ni xde arr gado besar sampi mak nk pukul2 kan..tapi these is what happen now..okeyh aku ade sedikit rase xhormat pada adik aku as a kakak ckp kurang ajar skit..tapi..i need to defend myself..xde sape nk defend aku..cume yg akan kne balik ofcourse la yg lebey tua kan..okey walau pun xkne penampar sebab aku elak..tapi cukup uat aku rase terase sangat..aku selalu rase camni ble kat rumah..okey..aku paham..aku bkn anak kesayangan kan..aku tau aku berdosa cakap macam ni..xbaek nk uat andaian ape2 tentang orang...YA ALLAH...ampunkan aku..aku memang xde niat pun nk berfikir camtu..cume aku mintak satu je beri aku ketenangan dan kesabaran yang kuat YA ALLAH..

Wednesday, May 18, 2011

kenape kita rase nak nangis?

hummm...x..title kt atas ofcourse la jawapannye sebab kite ade hati dan perasaan...
setiap orang akan rase bende yang same kan..sume orang penah nangis..penah kecewa..penah nangis sebab kegembiraan..
and bagi perempuan nangis ni da macam senjata dorang dalam hidup kan..
and bagi lelaki hanya mampu pendam dalam ati n terus bersabar..
YA ALLAH....kuatkan kesabaran aku tuk hadapi liku2 hidup ini..
Tanggal 4 jun 2011 xlame je bakal menjelma..da ready ke bekalan untuk aku beramal utk uat umrah xlame lagi ni...
YA ALLAH...hanya ENGKAU YANG MAHA MENGETAHUI hati ini....
Aku sangat sedih..takot..semuanya ada...
dan sekarang rase nak ngis...xde sape yg tau melaenkan diriMU YA ALLAH...

Monday, May 16, 2011

cara-cara nak makan satay sampai kenyang

sementara tunggu satay tgah dipanggang..kite pun bergambo la dulu...senyum....
 tgk...sampi da ngantuk siap gosok mata tggu satay xdtang2...walau ape pun kitrang tetap sabar menunggu..
 xhabis lagi minah sorg ni berpost...iye..da cun da adikk oit...smpi abg kt blkg kedai makan tu uat keje tungang langgang jadinye..mane tidaknye..dari tadi asyik memandang meja kite je...(heheheh...bkn nk prasan..tapi betul org pandang)
 here we go...yeahhh..satay yang kami nantikan dr tadi sampai...nampak macam terliur kan...sedap ke x?tgk dr pix pun dah sedap..rase apetah lagi kan...
 ehhhh..sebelum makan knelah bace doa dulu...tgk..muke bahagia je bace doa...sebab xsabar nk mencekik..huhu..
 Jemput makan semua...huhu..tunjuk satay yang sedap tu...emy da xsabar nk masuk mulut tu..releks arr babe..
 wahh...cam makan besar kami semua ni..tgk kt pinggan tu hampir licin satay ni kami telan..air pun da nk habis..
 zoom lebey dekat lagi...see....da makin clear pinggan tu...bkn kami ni lahap..tapi ni je kami makan...kire okey la..sebab xmkan nasik..diet makan satay..ekkk diet ke?hehehe..bantai jela..
 woooo....banyaknye batang lidi satay ni...ni sapenye bahagian ni?okey..jgn panic ye..ni gabungan dr semua..memang tak la sorg makan gini banyaknye..kami kan sume girls..xlarat de nk makan byk na gitu...
 amboi2...sampai kuah pun licin...ni saya tau sape punye...ajail la kan...dia mmg suke mkn kuah2 ni..
ehhhh...ni mke da kenyang eak azzah?alhamdulillah...kenyang da akn sume..laen kali kite datang sni lagi ye..walau pun secucuk 70sen..tp berbaloi gak la..ayam die besar2..and puas makan...so len kali ley dtg sni lagi..ape eak tempat ni..Willey Satay kot...tepi highway nk ke mane aku pun xigt...

Sunday, May 15, 2011

another surprise for my sweet day...

Pada malam 6 Mei 2011...
mase tu sume tgah releks2 sebab pagi tu ade paper HEMATOLOGY yang agak susah gler...
malam tu sume perut da berkeroncong lapar..
then kitorang plan nk kuar makan jauh skit malam tu..
dekat Ramai seafood ...Area nk ke Putrajaya..
budak2 laki pun join sekali...
sambil tggu makanan sampai kitrang pun sempat post2 snap pix...

okey...xtau nape tertutup mata aku..mybe sbb flash..
ni lagi tga muke yang ala2 cun a.k.a kebudak-budakan..


lepas je makan..kitrang gerak gi area putrajaya tepi jalan..
aku xigt tempat tu ktne..tp jauh gak laa..mule2 aku piki dorg saje nk lepak2..
tapi laen plak jadinye....
                         
                      rupe2nye ade cake untuk birthday aku...malu plus terharu..plus speechless
                                 okey...aku da makin tua...no more teen lagi..skunk ni twenty da...
                                                  surprise birthday yang sgat cool penah aku dapat...



                   ni pic dimana ade budak baek yang menghentak 4 bijik telur atas pala aku...good job korg...
                                            aku ternanges...termuntah...tertelan laaa...
                                                  sangat gler begong...hahahhahah...best kotttt...


                                                  aku sangat like this pic..hahah..puji diri sendiri..
                                       x...bukan ape..aku xpenah kene macam ni seumo hidup aku..yelahh..aku mane penah duduk hostel ni bagai kan...so xexperience bende2 ni sume...well..ini adalah kenangan yang paling aku xley lupe...aku xsangka aku ade kawan yg sgat appreciate aku..igt birthday aku..igt nk uat surprise dekat aku..selame ni pun sambut dgn family je..ngan cousin2..ngan pkwe pun dulu laaa...skunk xde lagi..xpenting la sume tu...sebab yang paling penting dalam hidup aku skunk ni FAMILY,and KAWAN2 tersayang...teman istimewa belum masenye lagi dan masih tercari2...sampai sini dulu...semoga ALLAH panjangkan umurku untuk menebus sgala dosa yang telah aku lakukan...aminnnnn...




Friday, May 6, 2011

6 May 2011

malu nk cakap..arini ulang tahun kelahiranku yang ke-20...
huhu..da makin berumo la aku ye...
yang xbestnye mggu ni mggu final Exam ku...
so xdpt ar nk enjoy sgt kan..
tapi nk cite skit...

pagi tadi pas mandi..solat subuh sume...
tbe2 check fone..ade 2 text message msuk...
aku pun ukak la...
skali tulis...
HAPPY BIRTHDAY MERA..DAH TUA LA..
mula arr bergenang air mata aku..
ternanges plak tbe2...
yelah mcg dari mama...
xsangka mak aku pun sweet camtu...
da la pagi ni ade exam Hematology..
lagi semangat aku nk jawab...
sekali exam susah nk mampus...
malam tadi sebelum nk tido housemate aku ade bagi adiah...chomey sgt2...
        ni la hadiahnye...comey sgt..terharu aku...

yang notebook kecik tu bkn isinye kosong je...tapi amat la berharga yang tak ternilai....
xboley beli kat mane2 pun pengalamn yg kite ade..kenangan yang dikumpul oley housemate aku..dari NURUL AZZAH BT AHMAD ZAMRI...
terima kasih yang xterkate dr sy azzah...
klau nak tahu..azzah dgn aku dah kenal sejak mule2 masuk unikl..masa nk daftar tu la mulenye bibit-bibit indah kenalan antara kami...chomey kan sebenarnye kitrang ni..
xlupe jugak dekat housemate aku yang laen..
ade tu siap uat notes kt fone lagi..elok2 study hemato..sekali ramai2 ketuk meja nyanyi birthday song yang xbrape nk jadi sgt rentaknye...sangat2 terharu kt korg sume...ADIBAH MUSTAFFA KAMAR...NORZAILA..NURSYAHIRAH...DAN XLUPE HOUSEMATE TERBARU...ERMELIA...
korang mmg sangat2 best...even xde pasangan(apesal over sgt nk ckp status ni.hahah.)  aku still bley happy dgn korg..family...kawan2 yang laen..
kerana korang jugak la yang sentisa uat aku tersenyum,,,tergelak,,,dan bermacam2 ter la...








                  Ni lah isi kandungan dalam note book tu..sgt2 kreatif..xpenah terfikir pun akan dapat
                                  hadiah yang sgt bernilai ni...                                                                      
                                             TERIMA KASIH SEMUA....
                                              SAYANG KORANG SGT2...

Friday, April 29, 2011

ohhh FINAL EXAM.....

FINAL EXAM SEMAKIN HAMPIR....
SEMUA STUDENT SIBUK DGN NOTA...EXERCISE...
PEGI MANE PUN PEGANG BUKU...
OHHH...SAME GOES TO ME TOOO...
TAPI SY NI BKN LA ULAT BUKU SGT....
XDE LA 24/7 BAWAK BUKU JE...
STUDY PUN DLM 2-3 JAM PASTU STOP..
SEBABNYA OTAK KITE NI BKN ROBOT...
KITA JUGA PERLUKAN REHAT YG CUKUP...
DGAR LAGU KE..TGK TV KE...MAEN2 FB KEJAP KE...
XTAU NAPE THIS SEM RASE TAKOT MELAMPAU DGN FINAL...
SEBAB NK TRY NAIKKAN POINTER YG XBRAPE NK OKEY DULU...
HUMMMM....
KALAU LA.....
SAYA NI CEPAT TANGKAP DAN INGAT APE YG SY STUDY KAN BEST....
SIAPA XNAK BERJAYA KAN...
XPE2...TAKE THESE AS A CHALLENGE TO URSELF...
SY YAKIN SY BOLEH BUAT...
DOA DAN USAHA ITU YANG PALING PENTING...


ni timetable examku....
CLINICAL CHEMISTRY-3/5/2011
CLINICAL LAB TECH 1( BACTERIO & VIROLOGY)-5/5/2011
HEMATOLOGY-6/5/2011(ON MY BIRTHDAY LAK TU)
URINALYSIS N BODY FLUIDS-9/5/2011
HEALTHCARE ETHICS AND SAFETY-11/5/2011

Thursday, April 7, 2011

keranA hATI ini sANgat malU uNTuk kenal diRinya

sY Xkan jadi PErigi cari timba...sebab sangat memalukan n dapat jatuhkan maruah kite as 'girl'..
Xpelah...spy org tu dr jauh pun okey..haha..xpela..tengok die kt fb n blog pun okey what...sebab aku tahu mmg xkan dpt ckp2..kenal biase2 pun okey...cehhh...gaya cam org frust gler kan?
umm..xlah..lagipun kite tau kelemahan diri kite..mmg la sume org xPERFECT kan?memang la rase hati ni sangat2 kesunyian..but im not a desprate girl la...tipu la kan xde prasaan dekat sape2..mungkin one day nnt MYSTERY GUY...akn dtg..hopefully la kan..xkisah pun die cmne..janji elok perangai..boley bimbing aku dr segi agama..rupe tu...huhu..sape xnk yg encem kan..tp xkisah la..janji dia baek...

kalau la org tu tau aku asyik stalker die diam2 macam mne?punye la MALU yg AMAT sgt....arap2 die xkan tau..diam lebih baek dr berkata ape2..

Saturday, April 2, 2011

camping time

"Camping time"..dulu aku paling xsuke dgn camping2 ni..konon nk bajet jd girlish sgt la kan..tp sejak da masuk u ni..makin best sbnarnye camping2 ni..rugi sgt sape xpg..lupekan la sape yg bajet nk jd budak bandar tu..xkemane pun sume tu..nak tau best ke x..tgk arr pic2 kt bawh..
                                    first time naek 4x4 taw..superb bez kot..sakit bontot sume ade

                                       kat broga hills...group DBLT...trip klaz yg sgt happening

                                          sebelum gerak ke broga hills..
                                         mandi manda di sg TEKALA...berPICNIC bersame2..

Saturday, March 5, 2011

frustated

ugggghhhhh...
i hate these feeling..
don treat me like i am secondary student..
im 19..and goin to be 20...
u know what type i am kan?
xkn la nk mggatal2 kuar dgn jantan plak...
mum....plz2 understand me...i want to be free...i want my life...
yes i know u worried bout me...
but plz...im grown up..i do know what good and bad for me..
ouhhhh plzzzz...

Friday, March 4, 2011

KERANA AKU SI PENAKUT LIPAS


Tiap org ade je bende yg ditakotkn..aku sume jenis binatang aku takot..
Tp yg paling aku takut sgt ni..L.I.P.A.S
Mmg la binatang ni kecik….
Die xde la scary sgt pun..
Xde la ade racun pape pun…
Cume…
Bg aku…die diibaratkan macam aku jumpe hantu..lg takot drpd tu..
Actually ade pengalaman disebalik lipas ni..meh nk cite2 skit..
Aku xbley lupe mase aku kecik dlu duk kt kuarters tudm..
Malam2 cam bse arr nk tido kan..skali aku tbe2 rase cm something geli lalu atas bdan aku..
Aku pun kibas2 la bende tu..skali..encik lipas ni naek kt bdn aku..pe lagi..jerit satu rumah arr kn…
Second cite time tu kt dlm toilet..skali lipas tu men2 kt kaki aku..gatal upenye lipas tu
Tu sume time kecik2..tp smpi da besar ni pun still ade lg..
Bende yg same jadik lg…kt umah sewa..kali ni dgn housemates..time2 org nk tdo die kcu kan..mmg cmfum jerit arr kan..
Yg xley blah dorg siap uat video aku nges2 takotkan lipas…
Ungkapan org slalu ckp kt aku ‘badan ko tu lg besar dr lipas kecik tu’
Ahhhhhhhhhh
Xkire arrrrrr
Aku mmg penakottttt
Dekat….
LIPAS…………….

cuti midsem yg xtau nk ckp cmne..

okeyh..1 week cuti mmg la bez kn..
relaxing mind..
releasing out tension...
stop thinking all the pressure classes n all the assignment..
n tbe2..dpt flu..nape xkne time ade klaz..bley dpt mc free2 je..
umm..skunk da mkin lemah da...ohhh nooo...plz2..aku nk baek cpt2..

Tuesday, March 1, 2011

sOng that i keeP singing aLL time..

Love, it's a special day
We should celebrate and appreciate
That you and me found something pretty neat
And I know some say this day is arbitrary

But it's a good excuse that I love to use
Baby, I know what to do
Baby, I will love you
I'll love you, I'll love you

Love, I don't need those things
I don't need no ring
I don't need anything
But you with me
'Cause in your company
I feel happy, oh so happy and complete

And it's a good excuse that I love to use
Baby, I know what to do
Baby, I will love you
I'll love you, I'll love you

Yeah, it's a good excuse that I love to use
Baby, I know what to do
Baby, I will love you
I'll love you, I'll love you

So won't you be my honey bee?
Giving me kisses all the time
Be mine, be my Valentine

So won't you be my honey bee?
Giving me sweet kisses all the time
Be mine, be my Valentine

Ohhh, Oh woah, Be my Valentine

Saturday, February 26, 2011

cUti-CuTI mAlAySiA...

well arini xplan langsung pun nk gi jalan2..ni sume tbe2 bapak aku nk gi melaka sebab kononnye nk jmpe nenek aku gi tanjung bidara bercuti ngan geng tai-chinye..yg paling klaka die ckp "da lame xjmpe nenek ko..sejak balik ISTANBUL tu lg laa"padahal umah nenek dekat je pun...so kitrang satu fmly pun g la ke tanjung bidara..xde pape pun tempat die..same je cam kt PD..pastu kitorang sempat singgah kat PENGKALAN BALAK kot..camtu la..konon2 berpicnic kejap la kan..hirup udara segar..angin sepoi-sepoi bahasa..snap2 pic..then ktrang pusing la gi bandar melaka shopping2..
haaa..lupe plak..tbe2 on the way jalan higway kt melaka tu..teserempak plak ngan satu kete ni plat no 'WRJ 3443'
macam knal je kete tu kan..of course la..da hampir satu sem kot nek kete tu gi kelas..
hahahaa...upenye mmg btul pun Tira..aku piki kete die rosak tepi jalan..bajet cam nk tolong arr kan..padahal da lepas jauh pun..huhu..umm..harini having a great time la..al maklum la..cuti midsem bru mule je da gi jalan2..okey..pasni kne struggle study plak..                                                                                           

                  tenangnye air laut ni..kalau la hati kite dapat setenang mcm ni ari2 kan bgus...

Friday, February 25, 2011

HaRi JUmAaT yAnG aGaK MeMeNaTKan...

...Jumaat hari yang mulia..penghujung segala hari..citenye camni...stat aku bgun pagi lg lepas da subuh comfum2 arr tido blk kn..nk bgun kul 8 telajak ke 8.20 plak..nceb housemate kejut..time die kejut plak aku tgah mimpi baekkk punye..mimpi nk kne lggar lori..xsempat nk kne lggar..hahaha..macam bse arr pastu siap2 nk gi kelas..pagi tu aku ade lab so kne rushing skit..takot xsempat hbiskn plak.

crite dlam lab pulak:masuk2 trus ktrang sume gi amik sample yg ktrang da incubate...byk lg yg xjd..tp aku ngan ajailnye CSF yg stain kt SDA agar jd plak..so kne uat staining nk observe kt microscope..pas da stain sume ble tgk kt microscope jumpe FUNGI plak...so kne uat satu lg test..GERM TUBE..cmtu la namo nye..test tu nk tau jenis fungi tu cmne..buding ke bentuk tauge ke..seyes xtipu..cantik kot..nmpk cm sperm..tp cm tauge..hahaha..then pas da uat tu gi kelas sir illyas plak...subjek clinical chem...msuk2 klas die nk bg mid term objektif paper lak..ALHAMDULILLAH....aku okey..cume kne study lg..tp takot lak subjektifnye plak..die xcek lg..harap2 xteruk la..

hoorayyyyy...da abes klas...ehhh...upenye blum abis lg..kne gi lab lg skali...sbb nk cek encik fungi tu la..uat cepat2 pastu trus balik ke SEREMBAN....sampi2 semban aku n Ajail g TERMINL 1...teman ajail sbb bas die smpi kul 6.30...so...sementara tu ktrang pg jalan2 cuci mata..sempat jugak la usha2 handbag lawa2...ishh..xley tgk arr handbag lawa2 n chomey2 nie...nceb MARA xmsuk lagi..klu x..mmg da beli la...jalan2 kt tem tu terjumpe ar plak ex classmate aku mase skolah dlu..xigt nme die..tp org pagey die 'BULAT' kot..begitula critenye hari ini..balik2 umah trus landing kt tempat baekk la kan...katil ku..idamanku..pastu ptg tgk cite fasha sandha berlakon..best arr pulak..tajuknye 'SUCI' ...kisahnye c fasha ni kne bertunang dgn pilihan keluarganye..tp die rela..n xkisah pun..laki tu pun suke kt die..seminggu sblum bertunang die g bercuti kt satu pulau ni..terjumpe la sorg laki len..n diorg pun suke same suke..last2 tunangnye dpt tahu fasha ni ade laki len..tah cmne..fasha ni excident..buta...pastu yg tunangnye td terpakse relakan lepaskan fasha ni kembali pd org yg die suke...cian laki tu...tp cite tu best laa...

Wednesday, February 23, 2011

U R SUCH A LIAR...

xpenah aku jumpe org yg ckp cam putar belit alam nie..kejap ko rase nk baek dgn aku..kejap ko kawan dgn org tu..mane satu ko nak ni..haihh..thanx so much la uat aku cm ni..aku piki ko baek ngan aku..tp seriously ko xpenah nk baek dgn aku..ex ko siap ckp luv2 lg kt ko..yg xley blah ko caring gler pasal aku..tu la yg bley uat sume ati pmpuan cair kan??ishhh..mmg bodoh la aku kan..thats why aku xnk serious in that relationship..i am proud to be single..even ko penah try nk curi ati aku..tp sorry la man..u are such a loser..jgn risau..aku xkn benci ko..tp aku just akn biarkn ko dgn dunia ko je..


Thursday, February 17, 2011

THE BEST NOVEL EVER

novel cinta islamik..aku xde la gemar sgt bce nvel..tp boley la klu pinjam org punye..novel ni mule dgn cinta org gaji dgn anak majikan..mmg arr cm bse je..anak majikan tu mule2 benci sgt kt pmpuan tu..tp last tersuke plak..tp cinta dorg xkesampaian sbb pmpuan tu nk blaja kt oversea..anak majikan tu plak dlm mase yg same belajar mendalami ilmu islam supaya dpt bimbing pmpuan tu..yg si pmpuan ni plak asyik mimpikn seorg laki yg die bercinta dalam mimpi..mmg arr nmpk cam xlogik kan?rupe2nye dlm mimpi tu sebenarnye anak majikan yg kaya tu la..happy ending la jwabnye..prmpuan yg dgambarkn dlm nvel ni sgt2 cantik same jgak cm laki tu..crite novel sumenye indah kan?

Saturday, February 5, 2011

Rumah kami mmg ade stail..

ahakz..ni la rumah sewaku..19-1B..kt tmn kajang sentral...pic kt atas tu cc terbaru rumah ktrang..penghuni rumah ni cam bse la..5 gadis yg 'baek'...ktrang duk umah ni since sem 3..hmpir setahun da..alhamdulillah..sumenye ok..byk gak la kenangan jd lam umah ni..cite sal pic kt atas tu..smart kn..siap ade bantal ngan bagai anak patung..selesa arr skit..xde ar sakit pgang ke..sakit badan ke..ade byk koleksi 'mek man' lam tu kan..tu sume membe aku yg sowg ni la..nme nye ajail..die gemar kumpul patung atomen nie..hahah..tp comey la jgak sbnarnye..

Friday, February 4, 2011

SEM 4-MESTECHRIANS

mke sume happy kan?huhu..ni la one of activity dlm kelaz..time ni lab tuk subjek HEMATOLOGY...mase ni ktrang sume kne uat satu experiment pasal blood..pendekkn cite..amik darah,uat staining,then observer dkat microscope..nmpk best kan?mmg pun..lepas da uat kne la cuci tgn..tu yg mke bahagia sgt tu..padahal ade yg xjd experiment tu..aku la tu..hahah.dua jari bengkak..


ni plak kt midvalley...we always together kn?time ni nk tgk khurafat..ni la first time ktrang berlima tgk movie same2..padahal da bpe sem bersame..hehe..sbb mase xmengizinkn.ktrang sggup pilih tempat plg depan skali..sbb rmi sgt org time tu..ape lg..sakit leher ar jwbnye..bez sgt time ni..
ni plak sebelum tgk movie..kne la cekau duit dlu kan..mke bahagia je kuar duit..mane xnye..MARA bru kuar kn..enjoy la..two guys kt blkang tu classmates..sme batch..yg bju putih tu nme zaim..pkwe kpd azzah.tudung putih..yg sowg lg nme hasrul..

Wednesday, February 2, 2011

KAWAN.....

KAWAN...itulah ungkapan yg sentiasa ade dlm diri kite..kami pegi mne2 slalu ade bersame..setiap masalah kami cube selesai bersama..name yg xasing lagi..diba..ajail..azzah..syira..n me..well..trademark ktrang slalu gne 'kite kn budak baek'...haha..tp mmg betul pun kn..xpe..prasan kejap xpe ann..saya sayang sgt kamu semua..harap lepas kte graduate kite sume akan still keep in touch..